top of page

ΣΥΝΟΛΑ

VLADIMIR&ESTRAGON PIANO DUO

Tο Vladimir&Estragon Piano Duo αποτελείται από την Αντριάνα Μίνου και το Νίκο Σταυλά. Είναι και οι δυο κάτοχοι του διδακτορικού Piano Performance Practice από το Goldsmiths College του Λονδίνου. Παίζουν ως ντούο από το 2006 και έχουν παρουσιάσει συναυλίες σε διάφορους χώρους στο Λονδίνο (όπως Non-Classical, The Nave, The Space, Deptford Town Hall, The Eccentric Club), τη Νορβηγία, τη Γαλλία και την Ελλάδα. Μέσα από τις συναυλίες του προσπαθούν να συνδυάσουν καλλιτεχνική αρτιότητα και απολαυστικό ρεπερτόριο που μπορεί να εκτιμήσει οποιοδήποτε είδος ακροατή. Το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει έργα από την κλασσική και ρομαντική περίοδο εώς και τον 20ο και 21ο αιώνα, και περιέχει εκτός από "σουξέ" του ρεπερτορίου για 4 χέρια, λιγότερο γνωστά αλλά εξίσου αξιόλογα κομμάτια, καθώς και έργα γραμμένα ειδικά για το Vladimir&Estragon Piano Duo. Δείτε παρακάτω μια κριτική για μια από τις συναυλίες τους:

 

“Although there is certainly an intimacy to watching Vladimir and Estragon, a certain sense of being invited into their living room, or their private world, there is little to be considered tame. In their gleefully anarchic romps through a repertoire on the borders of respectability, there is a kind of soft subversion, a teasing provocation ... To Vladimir and Estragon then, a piano duo as sensual, as irreverent as Schubert himself”

Robert Barry

(Κριτική στο http://thebombparty.blogspot.com/2010/03/piano-four-hands-vladimir-and-estragon.html )

OISEAUX BIZARRES ENSEMBLE

Οι Oiseaux Bizarres είναι ένα σύνολο που αποτελείται από μουσικούς και περφόρμερς με μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές, με βάση τους το Λονδίνο, το Άμστερνταμ, το Βερολίνο και την Αθήνα. Το σύνολο ιδρύθηκε από την Αντριάνα Μίνου το 2010 και έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής εκτελέσεις έργων του Γιάννη Χρήστου, του Θανάση Δεληγιάννη και της Αντριάνας Μίνου.

 

 

Τον πυρήνα του συνόλου αποτελούν οι Αντριάνα Μίνου, Θανάσης Δεληγιάννης, Αγγελίνα Καρτσάκη, Ειρήνη Καρτσάκη, Νίκος Σταυλάς, Αλέξης Ιωάννου, Σοφία Μπαλτατζή, Μανώλης Μπενέτος, Χάρης Σασλής, Δανάη Πάππα, Άρτεμις Ιγνατίδου, Δανάη Μπλέτσα και Κριστίν Σωφρονίου.

 

 

 

Το σύνολο έχει εμφανιστεί στο Goldsmiths University of London (2010), PureGold Festival London (2011), στο Sonorities Festival στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (2012), καθώς και στο  International Jani Christou Conference London (2013), στο χώρο KET, στην Αθήνα στα πλαίσια του 1ου Soundacts Festival το 2015, ενώ η τελευταία τους παράσταση έγινε στα πλαίσια του συμποσίου Cooking History / Consuming Art, στο Senate House του Λονδίνου στις 26/4/2016.

COOCOOLILI

Η Αντριάνα είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Coocoolili, ενός συνόλου μουσικών και περφόρμερς που παρουσιάζουν βραδιές που περιλαμβάνουν μουσική, τραγούδια, κείμενα, performance, χορό και διάφορα (συνήθως) διασκεδαστικά πράγματα. Μέσα από όλα αυτά προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε πραγματικότητες, να πούμε ιστορίες, να δημιουργήσουμε ένα χώρο μέσα στον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να μοιράζονται ιδέες (και όχι μόνο), προσφέροντας χαλαρές βραδιές σε φίλους, γνωστούς και εντελώς αγνώστους. Είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και προσκλήσεις αλλά απαγορεύεται αυστηρά το small talk. Τα event μας παρουσιάζονται συχνά στο bar/live music venue Jamboree, στο Λονδίνο.

bottom of page