top of page

Το "Ονειρωρυχείο" κυκλοφορεί!



Το δεύτερο βιβλίο μου, "Ονειρωρυχείο" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες! Μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα, να το παραγγείλετε σε οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο ή να το παραγγείλετε στην ιστοσελίδα των εκδόσεων.


Ένα ραντεβού σε λαβύρινθο, ένα καλειδοσκόπιο ονείρων, ένα ημερολόγιο ανέλπιστων συναντήσεων. Το Ονειρωρυχείο θα μπορούσε να ανήκει στο είδος του μυθιστορήματος, αλλά σε ένα είδος μυθιστορήματος θραυσματικού που απορρίπτει την αφηγηματική γραμμικότητα, ακολουθώντας αντ’αυτής τη «λογική» των ονείρων. Το βιβλίο αποτελείται από τρεις διαφορετικές συγγραφικές «φωνές», οι οποίες εναλλάσσονται, ενώ το κάθε ύφος είναι τυπωμένο σε διαφορετική φορά (όπως θα δείτε), ένα ίσια, ένα πλάγια κι ένα ανάποδα. Με αυτόν τον τρόπο η αίσθηση μιας ονειρικής διαδρομής σε λαβύρινθο, η οποία διαπνέει ολόκληρο το βιβλίο, περνάει και στην ίδια την πράξη της ανάγνωσής του, καθώς ο αναγνώστης μπορεί να το διαβάσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, είτε κρατώντας πάντα το βιβλίο με τον ίδιο τρόπο και διαβάζοντας κάθε φορά μόνο τις σελίδες που είναι τυπωμένες με την ίδια φορά, είτε – αν αποφασίσει να διαβάσει όλες τις σελίδες με τη σειρά από την αρχή ως το τέλος – στρέφοντας το βιβλίο γύρω γύρω ανάλογα με τη φορά που είναι τυπωμένες οι σελίδες. Δύο μάλιστα από τις σελίδες μπορούν να αναγνωστούν μόνο μέσα από καθρέφτη. Οι βασικές θεματικές του βιβλίου κινούνται γύρω από το τρίπτυχο όνειρο – λαβύρινθος – συνάντηση/σύμπτωση. Όπως προανέφερα το βιβλίο ακολουθεί τη λογική των ονείρων, όπου οι κανόνες της πραγματικότητας δεν αγνοούνται ακριβώς, αλλά αποδομούνται και επαναπροσδιορίζονται με απροσδόκητους τρόπους, κι αυτό ισχύει σε όλα τα επίπεδα του κειμένου, από τη γλώσσα, τη μορφή και την πλοκή μέχρι το περιεχόμενο, τη δομή και την αίσθηση που αφήνει στον αναγνώστη. Το Ονειρωρυχείο είναι ίσως πάνω από όλα μια αναγνωστική εμπειρία που μέσα από τη θραυσματικότητα ψάχνει το όλο.

[ Μείνετε ενημερωμένοι με αποσπάσματα, έξτρα υλικό, παρουσιάσεις, κριτικές, συνεντεύξεις, events και άλλα σχετικά με το βιβλίο. Ακολουθήστε το Ονειρωρυχείο στο facebook κάνοντας κλικ εδώ κι αφήστε κι εσείς εκεί τις δικές σας εντυπώσεις ]


[ Βίντεο με απόσπασμα από το Ονειρωρυχείο (διαβάζει η συγγραφέας) ] Τέσσερα χρόνια μετά τα Παιδικά Νουάρ η Αντριάνα Μίνου μας προσφέρει το δεύτερο βιβλίο της. Το Ονειρωρυχείο είναι ένα βήμα παραπέρα ή ένα πέταγμα πιο ψηλά ή μια βουτιά βαθύτερα στο παράλληλο σύμπαν της γραφής. Κι αν δυσκολεύεται κάποιος να κατατάξει τα Παιδικά Νουάρ σε ένα συγκεκριμένο λογοτεχνικό είδος, με το Ονειρωρυχείο τα πράγματα είναι πιο απλά: πρέπει απλώς να εγκαταλείψει την προσπάθεια και να αφεθεί στη μαγεία μιας γραφής που εμπεριέχει όλα τα είδη χωρίς να εντάσσεται πουθενά. Αντισυμβατικό, απρόβλεπτο, ασυνήθιστο, παράξενο και μαζί οικείο, είναι μερικές λέξεις που ταιριάζουν στο Ονειρωρυχείο ακριβώς επειδή ταιριάζουν στα όνειρά μας. Και ακριβώς για τον ίδιο λόγο ο αναγνώστης δεν χρειάζεται να προσπαθήσει να το εξηγήσει. Μπορεί όμως πολύ εύκολα να το αγαπήσει.

Featured Posts
Search By Tags
Follow me
  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • SoundCloud
  • YouTube
bottom of page